4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

1,5 miljoen merkregistraties via het Madrid Protocol

De 1,5 Miljoenste aanvraag Internationale Merkregistratie.

Wie is de gelukkige?

Mijlpaal: 1,5 miljoen Internationale Registraties

Als je een merk in veel landen gebruikt en registreert dan vergt dat behoorlijk veel investering in tijd en aandacht. Daarom is het systeem van de Internationale Registratie bedacht, al in 1891!

Nederland is sinds 1893 lid van het systeem van de Internationale Registratie. Inmiddels zijn er meer dan 100 landen die beschermd kunnen worden via dit systeem. Wij vertellen u graag hoe u efficiënt gebruik kunt maken van de mogelijkheden die het systeem van de Internationale Registratie u kan bieden.

Sinds 1891 is aan het basisprincipe niets veranderd. Nadat een merk in een deelnemend land is gedeponeerd, mag er een Internationale Registratie worden aangevraagd en moet er een keuze worden gemaakt voor welke landen in eerste instantie bescherming wordt aangevraagd. Later mogen meer landen worden toegevoegd overigens. Een groot deel van de administratieve verwerking vindt vervolgens centraal plaats, zoals vernieuwingen en mutaties etc. en daardoor zijn de kosten lager dan het nationaal registeren van merken in  afzonderlijke landen.

De Colombiaanse onderneming Coltejer blijkt bij het aanvragen van de registratie van de merknaam COLTEJER de 1,5 miljoenste Internationale Registratie te hebben aangevraagd.

Het merk COLTEJER werd eerst in Colombia gedeponeerd en daarna werd de Internationale Registratie aangevraagd en er werd gekozen voor 11 territoirs: landen in Noord Amerika, Europa en in Azië.

Uw merknaam registreren via het systeem van de Internationale Registratie, biedt veel voordelen. Wij maken er dan ook voor veel klanten gebruik van.  Toch blijft het een ingewikkeld systeem waarin de bureaucratie hoogtij viert als u niet de juiste procedures hanteert en de correcte kanalen kent. De ervaring van de gemachtigden bij ons kantoor zorgt ervoor dat u vooral profijt kan trekken uit de voordelen van dit systeem.