Slider

Merknaam checken

Controleer bij ons gratis of uw merknaam al geregistreerd is.

Merknaam beschikbaarheid controleren

Wilt u graag uw merknaam checken? U kunt de beschikbaarheid bij ons laten controleren in 3 eenvoudige stappen!

Merknaam checken doe je zo
Vul hier de merknaam in die je wilt laten checken

Waar u op kunt rekenen

  • Gratis: De check die wij uitvoeren en de terugkoppeling die u van ons krijgt zijn volledig gratis. 
  • Beschikbaarheidsanalyse: U krijgt van ons te horen of de beoogde merknaam al is geregistreerd.  
  • Onderzoek op basis van de eisen: We zullen ook uw merknaam checken op basis van de geldende eisen vanuit het merkenrecht. 
  • Snelle reactie: De check van uw merknaam wordt spoedig uitgevoerd, waarna u zo spoedig als mogelijk een reactie krijgt. 
  • Uiteraard volledig volgens de AVG: Uw privacy vinden we erg belangrijk. Daarom voldoen we uiteraard aan de eisen van de AVG en gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om.  

Wat we voor u kunnen betekenen

Uw merknaam checken is slechts de eerste stap naar een merkenregistratie. Pas wanneer uw merk geregistreerd staat in het merkenregister is het merk ook daadwerkelijk uw eigendom. Om dit voor u te realiseren bieden wij onder andere de volgende diensten aan.  

  • Vooronderzoeken naar beschikbaarheid in alle relevante merkenregisters: Wanneer uw beoogde merknaam nog beschikbaar blijkt en u deze graag wilt laten registreren, dan bekijken we uitgebreid voor u of deze in alle voor u relevantie registers nog beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende landen en gebieden waar uw merknaam op dit moment wordt gebruitk en waar u die mogelijk gaat gebruiken in de toekomst.  
  • Uw merknaam registratie volgens alle geldende eisen: Om een merknaam te registreren moet de aanvraag tot registratie volgens de juiste eisen worden opgemaakt. Er worden bijvoorbeeld verschillende categorieën gekoppeld aan een merknaam, zodat uw merk correct en voor de juiste activiteiten in het register terecht komt.  
  • Goede begeleiding bij de keuze voor het beschermingsgebied: Wanneer u een merknaam laat registreren, bepaalt u zelf voor welk gebied u dit doet. Zo is het mogelijk om alleen in bijvoorbeeld de Benelux of juist voor verschillende landen een registratie in te dienen. Welke u kiest, is afhankelijk van de doelstellingen en ambities die u voor het merk heeft. Wij adviseren u hier graag in! 
  • De bewaking van uw merknaam: Wanneer de registratie is voltooid, bent u de rechtmatige eigenaar van de merknaam. Het is echter zo dat u zelf verantwoordelijk bent voor de handhaving van de rechten op uw merknaam. Om het voor u gemakkelijker te maken nemen we de bewaking graag voor u uit handen. 

We informeren u graag 

Heeft u nog vragen over het merknaam onderzoek of onze dienstverlening in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u dan graag verder! 

Contact