Slider

Merkregistratie

“Wij verzorgen maatwerk voor het vastleggen en onderzoeken van merken.”

Merk registreren

Wij verzorgen vanuit Merkenbureau Bouma merkregistraties. Deze geven u als merkhouder niet alleen de zekerheid om uw merk te kunnen blijven gebruiken, maar ook de mogelijkheid om op te kunnen treden tegen inbreuk op uw merkrechten. De voorwaarde hiervoor is dat het merk niet in conflict is met een ouder merkenrecht. Dit betekent voornamelijk dat uw merk na registratie ook echt van u is. Een ander kan de merknaam dan bijvoorbeeld niet meer laten registreren of gebruiken, ook al heeft diegene het merk ‘zelf bedacht’! Wilt u uw merk registeren en meer informatie ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

 

Merk registreren >

 

Onderzoek merkregistratie

Internetzoekmachines kunnen u tegenwoordig veel vertellen over het gebruik van een merknaam die u als nieuw in te voeren merk in gedachten heeft. U doet er echter goed aan om ook vooronderzoeken door ons te laten doen in de “Merkenregisters” van de landen waar u het nieuwe merk in gebruik wenst te nemen. Een merk kunt u namelijk lang niet altijd online terugvinden, maar dat betekent nog niet dat er geen merkregistratie voor is aangemaakt. We controleren dit altijd zorgvuldig in de relevante merkregisters. U kunt ook direct uw merknaam checken bij ons!

Vooral bij nieuwe merken is er altijd een risico dat u in conflict raakt met oudere merken van derden. Er zijn wereldwijd al miljoenen merken geregistreerd! Schakel ons op tijd in, zodat we bij iedere naam die u voor ogen heeft, inzicht kunnen geven in het conflictrisico met oudere merkregistraties. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Ook daarom adviseren we u om uw merkenregistratie door Bouma te laten verzorgen. Om u in alle behoeften te kunnen voorzien verzorgen we graag alle mogelijke mergregistraties voor u.

We helpen u graag met de bescherming en het onderzoek van uw merk of merknaam in:

Merkregistratie

<p>Cindy Vermeulen-Ferwerda</p>

Merkenbureau Bouma luistert goed naar je en adviseert exact wat je nodig hebt.

Cindy Vermeulen-Ferwerda

Het belang van een goede voorbereiding

Niet alleen identieke merken kunnen een conflict veroorzaken, ook gelijkende merken! Onze gelijkenis merkonderzoeken zijn noodzakelijk van waarde als u het conflictrisico in kaart wilt brengen alvorens u een nieuw merk introduceert. Een gelijkende merkregistratie kan voor ondernemingen lastig in te schatten zijn. Lijkt dit merk teveel op het merk dat ik voor ogen heb, of valt dit juist mee? Merkenbureau Bouma helpt u een zo goed mogelijke analyse te maken voor uw merkregistratie.

Bescherming gebaat bij bewaking

Het is mogelijk dat derden merken deponeren, die overeenstemmen met het door u geregistreerde merk. De meeste Merkenregisters laten dergelijke merken toe in het register, aangezien de instantie geen bevoegdheid heeft dergelijke overeenstemmende merken te weigeren. De instanties leggen de verantwoording hiervoor bij u als merkhouder zelf. Hiervoor bieden wij u bewakingsabonnementen voor uw geregistreerde merk aan. Zo bent u op de hoogte van nieuwe depots van merken van derden welke overeenstemming vertonen met uw geregistreerde merk.

Mocht er dus een merkregistratie plaatsvinden voor een merk dat lijkt op die van u, dan krijgt u dit snel te horen. Het bewakingsabonnement maakt dit voor u gemakkelijk te monitoren en geeft u de ruimte om snel stappen te ondernemen wanneer dat nodig blijkt.

Merk registreren bij Bouma?

Wilt u uw merk registreren en dus uw merk beschermen? Of heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact met ons op, we zijn u dan graag van dienst.

Contact