4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

Merkregistratie

“Wij verzorgen maatwerk voor het onderzoeken en vastleggen van merken. Ook voor uw merkregistratie bent u bij ons aan het juiste adres.”

Wat is merkregistratie?

Merkregistratie is het vastleggen van uw merk. Dit kan zowel betrekking hebben op de naam, maar ook de naam in combinatie met het logo. Merkregistraties geven u als merkhouder niet alleen de zekerheid om uw merk te kunnen blijven gebruiken, maar ook de mogelijkheid om op te kunnen treden tegen inbreuk op uw merkrechten. De voorwaarde hiervoor is dat het merk niet in conflict is met een ouder merkenrecht. Dit betekent voornamelijk dat uw merk na registratie ook echt van u is. Een ander kan de merknaam dan bijvoorbeeld niet meer laten registreren of gebruiken, ook al heeft diegene het merk ‘zelf bedacht’! Wilt u uw merknaam registeren en meer informatie ontvangen? Neem dan direct contact met ons op.

Merknaam checken doe je zo
Vul hier de merknaam in die je wilt laten checken

Merk registreren >

Onderzoek merkregistratie

Internetzoekmachines kunnen u tegenwoordig veel vertellen over het gebruik van een merknaam die u als nieuw in te voeren merk in gedachten heeft. U doet er echter goed aan om ook vooronderzoeken door ons te laten doen in de “Merkenregisters” van de landen waar u het nieuwe merk in gebruik wenst te nemen. Een merk kunt u namelijk lang niet altijd online terugvinden, maar dat betekent nog niet dat er geen merkregistratie voor is aangemaakt. We controleren dit desgewenst zorgvuldig in de voor uw merkregistratie relevante merkregisters. U kunt direct uw merknaam checken bij ons!

Vooral bij nieuwe merken is er altijd een risico dat u in conflict raakt met oudere merken van derden. Er zijn wereldwijd al miljoenen merken geregistreerd! Schakel ons op tijd in, zodat we bij iedere naam die u voor ogen heeft, inzicht kunnen geven in het conflictrisico met oudere merkregistraties. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Ook daarom adviseren we u om uw merkenregistratie door Bouma te laten verzorgen. Om u in alle behoeften te kunnen voorzien verzorgen we graag alle mogelijke mergregistraties voor u.

We helpen u graag met de bescherming en het onderzoek van uw merk of merknaam in:

Wij vertellen u graag of een merknaam registratie zinvol is binnen een van deze gebieden.

Uw merknaam vastleggen

De naam van uw onderneming, product of dienst – kortom uw merknaam – wordt door uw klanten vaak het beste onthouden. Daaraan koppelen zij alle associaties die zij met uw merk hebben. Wanneer anderen uw merknaam gebruiken en negatieve associaties oproepen, dan is dit schadelijk voor uw merk. Des te belangrijker is het daarom om ervoor te kiezen uw merknaam te deponeren. Van daaruit krijgt u namelijk de mogelijkheid om uw merknaam actief te beschermen. Anderen kunnen er dan geen gebruik meer van maken en u kunt optreden tegen derden die dit wel doen. U kunt ook direct uw merknaam gratis checken bij ons!

We vertellen u graag meer over het proces bij een merknaam registreren of neem direct contact met ons op.

Merknaam registreren >

Merknaam deponeren: Waarom zou u daarvoor kiezen?

Het feit dat anderen geen gebruik kunnen maken van uw merknaam wanneer deze door u geregistreerd is werd al even aangestipt. Dit is een belangrijk aspect bij de keuze om uw merknaam te deponeren en registreren. Wanneer uw merknaam op deze manier in het merkenregister staat heeft u volgens de bestaande wet- en regelgeving het alleenrecht op die naam.

Dit betekent echter niet dat anderen er in eerste instantie geen inbreuk meer op kunnen maken, maar juist dat u de correcte en vaak enige basis heeft gelegd om hier tegen op te kunnen treden. Andersom is het vaak zo dat wanneer een ander uw merknaam gebruikt, maar deze is niet geregistreerd, u hier vrijwel niets tegen kunt doen. Wilt u uw merknaam registreren? Wij helpen u hier graag mee.

Merkregistratie

<p>Cindy Vermeulen-Ferwerda</p>

Merkenbureau Bouma luistert goed naar je en adviseert exact wat je nodig hebt.

Cindy Vermeulen-Ferwerda

Het belang van een goede voorbereiding

Niet alleen identieke merken kunnen een conflict veroorzaken, ook gelijkende merken! Onze gelijkenis merkonderzoeken zijn van grote waarde als u het conflictrisico in kaart wilt brengen alvorens u een nieuw merk introduceert. Een gelijkende merkregistratie kan voor ondernemingen lastig in te schatten zijn. Lijkt dit merk teveel op het merk dat ik voor ogen heb, of valt dit juist mee? Benelux Merkenbureau Bouma helpt u een zo goed mogelijke analyse te maken voor uw merkregistratie zodat we uw merknaam kunnen registreren.

Bescherming gebaat bij bewaking

Het is mogelijk dat derden merken deponeren, die overeenstemmen met het door u geregistreerde merk. De meeste Merkenregisters laten dergelijke merken toe in het register, aangezien de instantie geen bevoegdheid heeft dergelijke overeenstemmende merken te weigeren. De instanties leggen de verantwoording hiervoor bij u als merkhouder zelf. Hiervoor bieden wij u bewakingsabonnementen voor uw geregistreerde merk aan. Zo bent u op de hoogte van nieuwe depots van merken van derden welke overeenstemming vertonen met uw geregistreerde merk.

Mocht er dus een merkregistratie plaatsvinden voor een merk dat lijkt op die van u, dan krijgt u dit snel te horen. Het bewakingsabonnement maakt dit voor u gemakkelijk te monitoren en geeft u de ruimte om snel stappen te ondernemen wanneer dat nodig blijkt. Ook daarom is een merknaam registratie meer dan zinvol.

De 4 voordelen van merknaam registratie

Naast het feit dat uw merknaam registratie de mogelijkheid tot bescherming tegen derden biedt, kleven er nog verschillende andere voordelen aan uw merk deponeren. U vindt deze inclusief een korte toelichting hieronder.

#1 Besparing vergelijkbaar met verzekering

De registratie van uw merknaam vraagt om een kleine investering. Deze valt echter in het niet wanneer u deze investering vergelijkt met de kosten van een gerechtelijke procedure. Met name een geschil waarbij er geen geregistreerde merknaam van toepassing is kan lang duren en vrij prijzig uitvallen. Uw merknaam registreren kan u dus een hoop geld besparen, evenals eventuele frustratie en energie!

 #2 Uitgebreide beschermingsmogelijkheden

Uw merknaam registreren geeft u dus de juiste juridische basis om op te treden tegen derden die uw naam willen gebruiken. Dit kan vervolgens zelfs op verschillende manieren. Zo kunt u een derde bijvoorbeeld eerst informeel verzoeken om hun merknaam te wijzigen. Het feit dat u de naam reeds geregistreerd heeft, zorgt ervoor dat de kans groot is dat de derde uw verzoek zal inwilligen.

#3 Waarde opbouwen

De registratie van een merknaam zorgt er tevens voor dat er waarde opgebouwd kan worden. Een merknaamregistratie kan namelijk overgedragen worden en zodoende kan de waarde die u heeft opgebouwd worden verkocht. Zonder een registratie is dit niet mogelijk omdat er dan niets separaat over te dragen is, maar met een registratie bouwt u veilig aan de waarde van het merk. Hoe bekender en sterker het merk, hoe meer deze waard wordt.

 #4 Gerust ondernemen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van uw merknaam registreren is de gemoedsrust die dit oplevert. Uw merknaam is na de registratie veilig gesteld en behoort aan u toe. U hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken over bijvoorbeeld concurrenten die met uw merknaam aan de haal gaan. Dat is uiteraard een prettige gedachte.

Uw merknaam deponeren én bewaken

Wanneer uw merknaam geregistreerd is, dient deze nog wel bewaakt te worden. Een registratie is 10 jaar geldig, maar gedurende die periode dient u zelf actie te ondernemen indien er bijvoorbeeld een gelijkende naam wordt gedeponeerd.

Vanuit ons internationale merkenbureau kunnen wij deze bewaking volledig uit uw handen nemen. De nieuwe registraties houden wij dan voor u in de gaten, zodat u daar geen tijd of energie aan kwijt bent. Mocht het voorkomen dat een concurrent een gelijkende merknaam deponeert, dan stellen wij u hier meteen van op de hoogte.

Van daaruit bespreken we samen met u de stappen die u kunt nemen om hier tegen op te treden. Dit doen wij al ruim 23 jaar op professionele wijze, waardoor u kunt vertrouwen op een goede afloop.

Zelf uw beschermingsgebied kiezen

Wellicht vraagt u zich af hoe de registratie en bescherming van uw merknaam eruit ziet indien u in meerdere landen of gebieden wenst te ondernemen. Bouma is een internationaal merkenbureau en zodoende kunnen wij u met uw merknaam registratie voor ieder land van dienst zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw registratie te verwezenlijken.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een merknaamregistratie in de Benelux, de Europese Unie, nationaal of voor een internationale registratie.

Bij een Internationale registratie kunt u zelf kiezen voor welke landen u uw merknaam graag wil registreren.

Dit kan bijvoorbeeld ook een enkel land zijn waar u graag naartoe wilt uitbreiden.

Merk registreren bij Bouma?

Wilt u uw merk registreren en dus uw merk beschermen? Of heeft u hier nog vragen over? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op, we zijn u dan graag van dienst.

Contact