4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

Handelsnaam registratie

Binnenkort uw handelsnaam registreren? Merkenbureau Bouma staat voor u klaar! Met een merkregistratie beschermt u uw handelsnaam én haalt u tegelijkertijd het maximale uit uw investeringen.  

Handelsnaam registreren als merk

Als u in de toekomst uw merk wilt beschermen, r

aden we u aan om uw handelsnaam te laten registreren. Met de juiste registratie zorgt u ervoor dat andere bedrijven uw merknaam niet overnemen en verkleint u de kans op eventuele inbreuk. Daarnaast hebben niet geregistreerde merken vaak te maken met uiteenlopende risico’s. Zo is er een kans dat u aangesproken wordt door een merkhouder en is er een mogelijkheid dat u een hoge schadevergoeding moet betalen.  

Procedure handelsmerk registreren

Loop onderstaande stappen door om uw handelsnaam eenvoudig en snel te registreren.

Bekijk de beschikbaarheid 

Heeft u een potentiële merknaam in gedachten? Check dan direct de beschikbaarheid met behulp van een merknaam check. Zo weet u meteen of uw gewenste handelsnaam in gebruik is door andere organisaties.  

Classificatie selecteren 

Tijdens een merkregistratie kunt u eenvoudig aangeven welke producten of diensten bij uw merk horen. Met behulp van deze classificaties kan de beschermingsomvang van uw merk worden bepaald.

Merk officieel indienen

Is uw merknaam beschikbaar en heeft u de juiste classificaties geselecteerd? Dan kunt u uw merk inschrijven. Dit kunt u doen in de Benelux, Europa of internationaal. Zodra u uw merk officieel heeft ingediend is uw merk automatisch beschermd door het zogenoemde merkenrecht.  

Beoordeling 

Als het merkenregister uw registratie heeft ontvangen, wordt uw handelsnaam getoetst op formele en juridische vereisten. Bij goedkeuring wordt uw merk vrijwel direct gepubliceerd.  

Wettelijk bezwaartermijn 

Op het moment dat uw merkregistratie is geweigerd heeft u drie maanden de tijd om een argument tegen de weigering in te dienen. Op verzoek kan dit termijn verlengd worden tot zes maanden.  

Inschrijving in merkenregister 

Is uw aanvraag geaccepteerd? Dan is uw merknaam 10 jaar geldig. Natuurlijk is het mogelijk om uw merkregistratie te verlengen tegen betaling.  

handelsnaam registreren

Kosten van een handelsnaam registreren  

In ieder land gelden andere regels omtrent handelsnaam registratie. Schakelt u de hulp in van een merkenbureau, advocaat of jurist? Dan moet u ook rekening houden met bijkomende kosten. Het voordeel hiervan is dat deze experts jarenlange ervaring en kennis hebben waardoor zij u gericht verder kunnen helpen met de registratie van uw handelsmerk.  

Kosten Benelux 

Voor een handelsnaam registratie in de Benelux betaalt u € 475,- per klasse. Hierbij is het ook mogelijk om meerdere klassen tijdens de registratie toe te voegen. Als u uw aanvraag met spoed wilt indienen betaalt u minimaal € 250,-.  

Kosten Europa 

Uw handelsmerk registreren in Europa kost per klasse rond de € 1299,-. Wanneer u voor een depot op papier kiest komen hier extra kosten bij. Het tarief bedraagt dan zo’n € 1449,-. 

Kosten internationaal 

Bij internationale registraties is het van belang om te achterhalen welke landen interessant zijn voor uw merk. Wanneer dit inzichtelijk is, kunt u een offerte aanvragen. De prijs voor de merkregistratie is vaak afhankelijk van het land waarin u uw handelsnaam wilt laten registreren.  

Meer weten? Neem contact met ons op 

Wilt u binnenkort uw handelsnaam registreren of heeft u nog aanvullende vragen? De specialisten van Merkenbureau Bouma helpen u graag verder! We verdiepen ons in uw situatie en geven u een deskundig advies mee. U bereikt ons op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via de telefoon, per mail of het contactformulier. We staan voor u klaar.  

Contact