Slider

Merkenregistratie in Europa

Bent u actief in heel Europa? Dan is de Europese (EU) merkregistratie voor u geschikt!

Europese Unie merkregistratie

Een EU merkregistratie biedt bescherming voor een groot deel van Europa. In Europese landen die niet lid zijn van de Europese Unie kunt u registratie aanvragen via de Internationale Registratie en via Nationale merkregistratie.

Een voordeel van een Europese Unie merkregistratie is, dat het een relatief goedkope manier is om bescherming te verkrijgen voor de gehele EU, mits zich tijdens de inschrijvingsprocedure geen grote bezwaren voordoen.

Een van de belangrijkste nadelen van het aanvragen van een EU merkregistratie is echter dat de aanvrage volledig vervalt indien zich in één of meerdere landen een onoverkomelijk probleem voordoet.

In het geval uw Europese aanvraag zich om die reden wordt afgewezen, dan kan de Europese aanvraag voor de overige landen van de Europese Unie worden omgezet. Dit wordt conversie genoemd. Door de conversie wordt de depotdatum van de Europese aanvraag behouden. Echter dient u per land feitelijk een “nieuw” depot te verrichten met behoud van deze depotdatum, met alle kosten van dien.

Na inschrijving heeft de Europese merkenregistratie een geldigheidsduur van 10 jaar vanaf de datum van aanvraag. Deze periode kan vervolgens tegen betaling van vernieuwingstaksen onbeperkt met perioden van 10 jaar worden verlengd.

Contact