4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

Inbreuk op uw merk, wat doet u?

Stilzitten is schadelijk voor uw onderneming.

Merkinbreuk, wat te doen?

Als u inbreuk op uw merk vermoedt, dan is actie noodzakelijk.

U heeft uw merken geregistreerd. Nu uw merken zichtbaar zijn in de Merkenregisters, zullen derden uw merken zien en normaliter voor een ander merk kiezen. Uw merkregistratie heeft dan al een defensief effect gehad, immers, derden hebben afgezien van een gelijkend merk en hebben gekozen voor een afwijkend merk. Dit speelt zich af buiten uw gezichtsveld.

Toch zijn er helaas ook derden die voor een merk kiezen dat lijkt op uw merk. Bewust of onbewust. U kunt zo’n gelijkend merk te zien krijgen middels uw Bewakingsabonnement bij Merkenbureau Bouma. Als een derde een gelijkend merk deponeert dan wordt dit door de bewakingsdienst opgemerkt. Wij brengen u dan op de hoogte middels een Bewakingsbericht. In overleg met ons kunt u bepalen welke actie u neemt: u kunt zelf de betreffende onderneming benaderen, u kunt ons vragen te sommeren of u neemt direct een advocaat in de arm. Stilzitten is geen optie omdat uw merkrechten verwateren als u niets doet tegen identieke en overeenstemmende merken voor soortgelijke activiteiten .

Indien u zelf tot ontdekking komt dat een derde een gelijkend merk gebruikt zonder dat men registratie heeft aangevraagd (en er logischerwijze geen Bewakingsbericht bij u binnenkomt) , dan neemt u het best direct contact op met ons voor overleg. Ook dan kunt u in overleg met ons bepalen welke volgende stappen u onderneemt: zelf de betreffende onderneming benaderen, ons een sommatie laten sturen of eventueel direct een advocaat in de arm nemen.

Wij werken veel samen met gespecialiseerde advocaten en wij kunnen u dan ook in contact brengen met een geschikte advocaat die past bij de kwestie en bij uw onderneming.

Uw merkrechten moeten actief worden beschermd. Stilzitten is schadelijk voor uw onderneming.

In onze rechtstaat heeft de rechterlijke macht het laatste woord!