4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

5 tips bij het bedenken van een webshop naam

Met de naam van uw webshop kunt u potentiële klanten vanaf het eerste moment overtuigen. We raden u daarom aan om echt even de tijd te nemen om een krachtige webshop naam te bedenken. Benieuwd hoe u dit het beste kunt doen? Laten we er samen induiken.

Publication

5 tips bij het bedenken van een webshop naam

 Een goede webshop naam bedenken kan soms lastig zijn. Zo wilt u dat uw naam lekker klinkt, goed uit te spreken is en blijft hangen bij potentiële klanten. Kies daarom voor een webshop naam die niet al te ingewikkeld is! Bedenk een korte naam die aansluit bij uw type webshop. Verkoopt u bijvoorbeeld kleding? Kies dan voor een passende naam binnen deze branche. Dit klinkt misschien als een uitdaging, maar gelukkig hebben we een aantal tips voor u! 

Tip 1: De kernwaarden van uw webshop

Voordat u zich buigt over de naam van uw webshop, is het belangrijk dat u de essentie van uw bedrijf in kaart brengt. Wat wilt u bereiken? En wie is uw doelgroep? Als u deze vragen kunt beantwoorden, heeft u een duidelijk beeld van de boodschap die u wenst te communiceren. Schrijf uw marketingboodschap op en houdt hier rekening mee tijdens het bedenken van uw webshop naam.  

Tip 2: Wees origineel

Natuurlijk wilt u dat uw webshop zich onderscheid van concurrenten. Dit kunt u al doen door uw webshop een super creatieve naam te geven! Veel webshops hebben een beschrijvende naam, die simpelweg precies vertelt wat het bedrijf verkoopt. Denk hierbij aan webshops zoals Candyonline of Shoetimeonline. Dit zorgt ervoor dat klanten precies weten wat zij kunnen verwachten. Wilt u uw webshop naam écht uniek maken? Dan kunt u kiezen voor een naam die inspeelt op de emotie van uw producten. Een goed voorbeeld hiervan is Bison. Deze webshop naam geeft weer hoe sterk de lijmproducten van Bison zijn. Creatief en daarnaast eenvoudig te onthouden!  

Tip 3: Houd de naam kort maar krachtig 

Een goede webshop naam is kort en pakkend. Dat zorgt ervoor dat potentiële klanten uw naam sneller zullen herkennen en draagt direct bij aan de naamsbekendheid van uw webshop. Maar hoe bedenkt u een naam die pakkend is en tegelijkertijd origineel? Probeer onderstaande strategieën eens!  

  • Maak een combinatie van korte woorden. Bijvoorbeeld twee woorden die rijmen. De welbekende Lelli Kelly schoenen zijn hier een uitstekend voorbeeld van!  
  • Probeer zelf een woord te bedenken. Dit klinkt in eerste instantie heel lastig, maar met wat creativiteit moet het lukken. Zorg wel dat de webshop naam eenvoudig uit te spreken is.  
  • Ontdek de juiste taal. Heeft u een idee over een toffe naam voor uw webshop, maar klinkt deze niet zo lekker in het Nederlands of is deze naam simpelweg al in gebruik? Vertaal uw gewenste naam dan ook eens naar het Engels, Spaans, Frans of een andere taal die u mooi vindt.  

Tip 4: Kies een naam die tijdloos is

Met een tijdloze naam voor uw webshop bouwt u merkconsistentie op. Zorg daarom dat uw webshop naam niet verbonden is aan een bepaalde maand, seizoen of andere periode. Door een naam te kiezen die tijdloos is, zullen potentiële klanten sneller bereid zijn om een langdurige relatie met uw webshop op te bouwen. Een tijdloze naam zorgt ervoor dat uw webshop voortdurend relevant is en blijft, zelfs bij veranderende trends en online technologieën. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst!  

Tip 5: Bekijk beschikbaarheid merknaam 

Blijf brainstormen! Maak een document met potentiële webshop namen en controleer in onze gratis merknaam webshop checker of deze nog beschikbaar zijn. Op die manier weet u direct of u uw gewenste naam ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Is uw webshop naam al in gebruik? Dan kunt u een aantal dingen doen. Allereerst kunt u op zoek gaan naar de eigenaar van de webshop die uw potentiële naam in bezit heeft. U kunt wellicht een akkoord bereiken met de eigenaar om zo de webshop naam over te nemen. Ten tweede kunt u ervoor kiezen om toch een merkregistratie aan te vragen. Hierbij loopt u wel het risico dat de huidige merkeigenaar mogelijk in beroep gaat. Tenslotte kunt u ook kiezen om de oudere webshop naam te betwisten. Dit wordt vaak gedaan op het moment dat de webshop al enkele jaren niet meer wordt gebruikt. Komt u er niet helemaal uit? Dan kunt u natuurlijk ook een andere naam voor uw webshop overwegen.  

Meer tips over een webshop naam bedenken? Bouma staat voor u klaar 

Heeft u veel aan onze tips gehad, maar heeft u nog behoefte aan aanvullend advies? Bij Bouma helpen we u graag verder! Onze specialisten verdiepen zich graag in uw situatie en geven u aan de hand daarvan een passend advies mee. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We zijn op werkdagen van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via ons telefoonnummer, per mail of via het contactformulier op onze website.  

Contact