4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

BOIP-merkenregister

Uw merk registreren bij BOIP? Bouma is dé specialist op het gebied van merkidentiteit. Met de ijzersterke expertise en jarenlange ervaring van onze specialisten voorzien we u graag van het allerbeste advies.  

Wat is een BOIP merk?  

Een zogenoemd BOIP merk is een merk dat geregistreerd is bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, ofwel BOIP. Dit is de officiële instantie die de registratie van merken en modellen mogelijk maakt in de Benelux.  

Merkregistratie BOIP 

Een merkregistratie voorkomt dat andere bedrijven uw merknaam claimen én geeft u de zekerheid om wettelijke mogelijkheden, zoals rechtsvorderingen, in te zetten om zo te kunnen treden tegen inbreuk op uw merkrechten. Om die reden raden we u aan om uw merk juridisch te laten vastleggen in een merkrecht, waarmee uw merknaam behouden wordt. Een merkregistratie kunt u uit handen geven aan een merkenbureau of zelf uitvoeren bij BOIP. Bij Bouma voorzien we u graag van een eerlijk advies!  

Werking van BOIP-registratie 

Wanneer u besluit om uw merk te registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, doorloopt u een vaste procedure. Allereerst moet de aanvraag voor de merkregistratie worden ingediend. Dit kunt u zelf doen, maar we raden aan om dit uit te besteden aan een merkenbureau. Wanneer de aanvraag wordt doorgevoerd, is het merk direct juridisch beschermd. Er kunnen echter pas rechten ontleend worden vanaf het moment dat het merk is ingeschreven. Vervolgens wordt uw registratie door het Benelux merkenregister getoetst op formele en juridische vereisten. Op het moment dat de aanvraag van uw merk inhoudelijk is goedgekeurd, wordt het merk direct gepubliceerd. De merkenregistratie heeft een geldigheidsduur van 10 jaar vanaf de datum van uw aanvraag. Deze periode kunt u eenvoudig verlengen tegen betaling. Bouma is een ervaren merkenbureau dat u gedurende uw merkregistratie ondersteunt. 

BOIP-merkenbureau Bouma 

Merkenbureau Bouma helpt u graag verder met de registratie en verdere bewaking van uw merk! Bij mogelijke conflicten tijdens de registratieprocedure of de bewaking van uw merk stellen we u direct op de hoogte. Samen zoeken we naar een passende oplossing om deze conflicten uit de weg te gaan. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Heeft u nog vragen over BOIP-merkregistratie? De specialisten van Bouma helpen u graag verder! We zijn bereikbaar op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via de telefoon, per mail of met behulp van het contactformulier op onze website. We staan voor u klaar.