4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

BOIP-merkenbureau

Binnenkort uw merk laten registreren in de Benelux? Bouma is hét merkenbureau voor u! Met de ijzersterke expertise en jarenlange ervaring van onze experts voorzien wij u graag van het allerbeste advies omtrent uw merk.  

Wat is een BOIP merk?  

Onder een BOIP merk wordt een merk verstaan dat geregistreerd is bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Deze instantie maakt het mogelijk om merken en modellen te registreren in de Benelux.  

Merkregistratie BOIP 

Met de juiste merkregistratie voorkomt u dat andere ondernemingen uw handelsnaam claimen én heeft u de zekerheid om wettelijke mogelijkheden, zoals rechtsvorderingen, in te zetten. Zo treedt u op tegen inbreuk op uw merkrechten. Met een merkregistratie wordt uw merk juridisch vastgelegd, zodat uw merknaam te allen tijde behouden wordt. De specialisten van merkenbureau Bouma helpen u graag verder met de registratie van uw merk en voorzien u van een passend advies.  

Werking van BOIP-registratie 

Op het moment dat u besluit om uw merk te laten registreren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, doorloopt u een specifieke procedure. Allereerst moet er een aanvraag voor de merkregistratie worden ingediend. Dit kunt u volledig zelf doen, maar kunt u ook uitbesteden aan een merkenbureau. Zodra uw aanvraag is doorgevoerd, wordt uw merk direct juridisch beschermd. Echter is deze fase nog niet zeker, omdat er pas rechten ontleend worden vanaf het moment dat uw merk definitief is ingeschreven. Zodra het Benelux merkenregister uw aanvraag ontvangen heeft, toetsen zij deze op formele en juridische vereisten. Wanneer uw aanvraag inhoudelijk is goedgekeurd, wordt uw merk vrijwel meteen gepubliceerd. Vanaf het moment van uw aanvraag geldt een geldigheidsduur van 10 jaar. U kunt deze periode eenvoudig verlengen tegen betaling.  

BOIP-merkenbureau Bouma 

De specialisten van merkenbureau Bouma helpen u graag verder met de registratie en verdere bewaking van uw merk in de Benelux! Bij conflicten tijdens de registratieprocedure of bewaking van uw merk nemen we direct contact met u op. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing om alle mogelijke conflicten uit de weg te gaan.  

Meer weten? Neem contact met ons op 

Heeft u nog aanvullende vragen over BOIP-merkregistratie? Merkenbureau Bouma helpt u graag gericht verder! U kunt ons iedere werkdag van maandag tot en met vrijdag bereiken via de telefoon, per mail of via het contactformulier dat u op onze website terugvindt. We horen graag van u.