4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

Connect versus Connect: op 4 april 2017 sprak Rechtbank Amsterdam wederom verbod uit

Connect Uitzendbureau handhaaft merkrechten al jaren met succes.

Connect actief met merkrechten sinds 1998

Registratie is het begin van de bescherming, de conditio sine qua non, maar er is meer vereist, o.a. handhaving tegenover derden die een identieke of gelijkende merknaam gebruiken.

Connect Uitzendbureau klopte begin 1998 bij ons kantoor aan voor advies over het optimaal beschermen van de naam van het uitzendbureau. Wij deponeerden destijds het woordmerk CONNECT en het beeldmerk van het uitzendbureau en beide werden ingeschreven. In 1998 bestond de weigeringsbevoegheid van het Benelux Merkenregister al 2 jaar en enige oplettendheid was dan ook vereist. Immers, het Engelse woord Connect heeft een zekere beschrijvende betekenis in de context van de uitzendbranche. Die betekenis is zeker niet de gebruikelijk benaming en wij vinden nog steeds dat het als merk voldoende onderscheidend vermogen heeft. In 1998 werd het woordmerk niet geweigerd en in 2013 werd het tweede depot evenmin geweigerd door het Benelux Merkenregister.

Sinds 1998 heeft Connect Uitzendbureau diverse malen moeten optreden tegen derden die ook Connect gebruikten. Helaas waren er soms ook rechtszaken nodig. Samen met een door ons geadviseerde advocaat gespecialiseerd in het IE recht, werd dit telkens met succes gedaan.

Eind maar 2017 zag Connect zich genoodzaakt om een kort geding aan te spannen bij de Rechtbank Amsterdam tegen Connect Professionals. Op 4 april 2017 oordeelde de rechter wederom dat Connect een geldig merk is en dat Connect Professionals daarop inbreuk maakt door het gebruik van Connect voor o.a. diensten op het gebied van werving en selectie van personeel.

Registratie is het begin van bescherming.

Connect Uitzendbureau ./. Connect Professionals