Slider

Juridisch Advies Conflicten

Het is mogelijk dat u op de hoogte raakt van het feit dat een derde een merk gebruikt en/of heeft geregistreerd, dat overeenstemt met uw merk. Dit zou bijvoorbeeld naar voren kunnen komen uit de merkenbewaking of gewoon omdat u het gebruik van het overeenstemmende merk door een derde heeft waargenomen. Hierdoor kan een conflict ontstaan tussen twee partijen.

Merkenbureau Bouma kan u uitstekend van dienst zijn bij de behandeling van een dergelijk conflict.

Wij zullen in dat geval eerst het conflict beoordelen en u adviseren over de mogelijkheden en uw juridische positie ten opzicht van de andere partij. Vervolgens kunnen wij voor u het conflict behandelen. Dit kan middels het opstellen en het verzenden van een sommatiebrief aan de wederpartij of in sommige gevallen middels het indienen van een bezwaarschrift bij de officiële instanties (het indienen van oppositie).

Ook is het mogelijk dat u zelf wordt aangeschreven door een derde partij over een mogelijke inbreuk op haar merkrechten. In dat geval zullen wij u tevens graag adviseren over uw juridische positie in het conflict. Vervolgens kunnen wij voor u een verweerschrift opstellen voor de wederpartij.

Wanneer het niet lukt om op een buitengerechtelijke wijze het conflict op te lossen, kunnen wij u doorverwijzen aan een advocaat welke vervolgens de gerechtelijke procedure voor u kan voeren. Wij hebben goede relaties met advocaten welke gespecialiseerd zijn in het Intellectueel Eigendomsrecht en die u uitstekend van dienst kunnen zijn bij het vervolgtraject.

Neemt u in elk geval tijdig contact met ons op! U voorkomt daarmee dat uw merkrechten verwateren of onnodig in een kostbare rechtszaak wordt betrokken.

Contact