4k-wallpaper-architecture-bay-1485894 (1)

Brexit, Wat moet u weten?

BREXIT vanaf 1 januari 2021 een feit, ook voor uw merken en modellen

Newsletter

Brexit, Wat moet u weten?

Sinds de Brexit maakt het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uit van de EU en gelden EU merken niet langer voor het Verenigd Koninkrijk.

Geen actie nodig

Merken die al in de EU zijn geregistreerd en waarvoor de registratieprocedure dus al is afgerond, worden met behoud van aanvraag- en registratiedatum automatisch omgezet naar een merkregistratie in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 1 januari wordt de bescherming van deze merken gecontinueerd onder een nationaal Brits merkenrecht. Dit Britse nationale merkrecht bestaat vanaf nu parallel aan het al bestaande EU merkrecht.

Wanneer actie nemen
Als de aanvraag voor registratie van een EU merk nog in behandeling is bij de EU merkenautoriteiten, dan moet u actie nemen als u bescherming wenst in het Verenigd Koninkrijk. Voor u moet vóór 30 september 2021 een aanvraag tot herregistratie in het Verenigd Koninkrijk worden ingediend. Die hernieuwde aanvraag behoudt de oorspronkelijke datum van depot in de EU, maar wordt als een gehele nieuwe aanvraag gezien door de Britse autoriteiten bij het Merkenregister.