Slider

Merknaam registreren

“Ook voor uw merknaam registratie bent u bij ons aan het juiste adres”

Merknaam registratie

De naam van uw onderneming, product of dienst – kortom uw merknaam – wordt door uw klanten vaak het beste onthouden. Daaraan koppelen zij alle associaties die zij met uw merk hebben. Wanneer anderen uw merknaam gebruiken en negatieve associaties oproepen, dan is dit schadelijk voor uw merk. Des te belangrijker is het daarom om ervoor te kiezen uw merknaam te deponeren. Van daaruit krijgt u namelijk de mogelijkheid om uw merknaam actief te beschermen. Anderen kunnen er dan geen gebruik meer van maken en u kunt optreden tegen derden die dit wel doen. U kunt ook direct uw merknaam checken bij ons!

We vertellen u graag meer over het proces bij een merknaam registreren of neem direct contact met ons op.

 

Merknaam registreren >

 

Waarom uw merknaam deponeren

Het feit dat anderen geen gebruik kunnen maken van uw merknaam wanneer deze door u geregistreerd is werd al even aangestipt. Dit is een belangrijk aspect bij de keuze om uw merknaam te deponeren en registreren. Wanneer uw merknaam op deze manier in het merkenregister staat heeft u volgens de bestaande wet- en regelgeving het alleenrecht op die naam.

Dit betekent echter niet dat anderen er in eerste instantie geen inbreuk meer op kunnen maken, maar juist dat u de correcte en vaak enige basis heeft gelegd om hier tegen op te kunnen treden. Andersom is het vaak zo dat wanneer een ander uw merknaam gebruikt, maar deze is niet geregistreerd, u hier vrijwel niets tegen kunt doen.

De 4 voordelen van merknaam registratie

Naast het feit dat uw merknaam registratie de mogelijkheid tot bescherming tegen derden biedt, kleven er nog verschillende andere voordelen aan uw merk deponeren. U vindt deze inclusief een korte toelichting hieronder.

#1 Besparing vergelijkbaar met verzekering

De registratie van uw merknaam vraagt om een kleine investering. Deze valt echter in het niet wanneer u deze investering vergelijkt met de kosten van een gerechtelijke procedure. Met name een geschil waarbij er geen geregistreerde merknaam van toepassing is kan lang duren en vrij prijzig uitvallen. Uw merknaam registreren kan u dus een hoop geld besparen, evenals eventuele frustratie en energie!

 #2 Uitgebreide beschermingsmogelijkheden

Uw merknaam registreren geeft u dus de juiste juridische basis om op te treden tegen derden die uw naam willen gebruiken. Dit kan vervolgens zelfs op verschillende manieren. Zo kunt u een derde bijvoorbeeld eerst verzoeken om hun merknaam te wijzigen. Het feit dat u de naam reeds geregistreerd heeft, zorgt ervoor dat de kans groot is dat de derde uw verzoek zal inwilligen.

#3 Waarde opbouwen

De registratie van een merknaam zorgt er tevens voor dat er waarde opgebouwd kan worden. Een merknaamregistratie kan namelijk overgedragen worden en zodoende kan de waarde die u heeft opgebouwd worden verkocht. Zonder een registratie is dit niet mogelijk omdat er dan niets separaat over te dragen is, maar met een registratie bouwt u veilig aan de waarde van het merk. Hoe bekender en sterker het merk, hoe meer deze waard wordt.

 #4 Gerust ondernemen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van uw merknaam registreren is de gemoedsrust die dit oplevert. Uw merknaam is na de registratie veilig gesteld en behoort aan u toe. U hoeft zich dan ook geen zorgen meer te maken over bijvoorbeeld concurrenten die met uw merknaam aan de haal gaan. Dat is uiteraard een prettige gedachte.

Uw merknaam deponeren én bewaken

Wanneer uw merknaam geregistreerd is dient deze nog wel bewaakt te worden. Een registratie is 10 jaar geldig, maar gedurende die periode dient u zelf actie te ondernemen indien er bijvoorbeeld een gelijkende naam wordt gedeponeerd.

Vanuit ons internationale merkenbureau kunnen wij deze bewaking volledig uit uw handen nemen. De nieuwe registraties houden wij dan voor u in de gaten , zodat u daar geen tijd of energie aan kwijt bent. Mocht het voorkomen dat een concurrent een gelijkende merknaam deponeert, dan stellen wij u hier meteen van op de hoogte.

Van daaruit bespreken we samen met u de stappen die u kunt nemen om hier tegen op te treden. Dit doen wij al ruim 22 jaar op professionele wijze, waardoor u kunt vertrouwen op een goede afloop.

Zelf uw beschermingsgebied kiezen

Wellicht vraagt u zich af hoe de registratie en bescherming van uw merknaam eruit ziet indien u in meerdere landen of gebieden wenst te ondernemen. Bouma is een internationaal merkenbureau en zodoende kunnen wij u met uw merknaam registratie voor ieder land van dienst zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw registratie te verwezenlijken.

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een merknaamregistratie in de Benelux, de Europese Unie, nationaal of voor een internationale registratie.

Bij een internationale registratie kunt u zelf kiezen voor welke landen u uw merknaam graag wil registreren.

Dit kan bijvoorbeeld ook een enkel land zijn waar u graag naartoe wilt uitbreiden.

We zijn u graag van dienst

Zou u graag uw merknaam registreren? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag al uw vragen en helpen u vervolgens om de merknaamregistratie te volbrengen, waarna uw registratie jarenlang geldig blijft.